Tratamentul de canal – cand este necesar

tratament de canal

Tratamentul de canal consta in inlaturarea pulpei dintelui – o forma mica de tesut din centrul dintelui. Dupa ce pulpa este deteriorata, bolnava sau moarta, aceasta este eliminata si spatiul ramas este curatat si umplut. Aceasta procedura sigileaza canalul. Cu ani in urma, dintii cu pulpa bolnava sau ranita erau inlaturati. Astazi, tratamentul de canal slaveaza dintii care altfel ar fi fost pierduti.

Cele mai frecvente cauze de deteriorare ale pulpei dentare sunt:

– un dinte fisurat
– o leziune a unui dinte
– o carie profunda

Odata ce pulpa dentara este moarta sau infectata, daca este lasata netratata, se poate forma puroi la varful radacinii in osul maxilar, adica un abces. Abcesul poate distruge osul din jurul dintelui si poate provoca dureri si complicatii.
Cat timp va rezista restaurarea?

Dintele tratat poate dura o viata intreaga daca i se acorda o ingrijire adecvata. Deoarece cariile dentare se pot forma chiar si la dintii tratati, igiena si vizitele regulate la medicul dentist sunt cele mai importante.

Pentru ca nu mai exista pulpa care sa tina dintele viu, dintii tratati pot deveni mai fragili, deci ar trebui intotdeauna sustinuti de o coroana dentara.