Eruptie dentara

Eruptia dentara se refera la momentul cand dintele rupe gingia si incepe sa fie vizibil. La copii, eruptia se mai numeste si dentitie.

100%

Satisfactie

100%

Calitate

0%

Risc

100%

Garantie

A. Dintii temporari

Dezvoltarea dintilor temporari incepe in timp ce copilul este inca in pantecele mamei, in primele cinci saptamani aparand primii muguri. La nastere, copilul are un set complet de 20 de dinti temporari (10 in maxilar si 10 in mandibula) ascunsi in interiorul gingiilor. Momentul eruptiei primilor dinti difera de la copil la copil si poate avea loc in primele luni de viata sau dupa primul an.

Care dinti erup primii si cand?

Desi momentul eruptiei dentare variaza de la copil la copil, primii care erup sunt cei doi dinti din fata (incisivii centrali), din maxilarul inferior (mandibula). Acest lucru se intampla undeva in jurul varstei cuprinse intre 6 si 10 luni. Cei doi dinti din fata (incisivii centrali) de la nivelul maxilarului superior erup in jurul varstei de 8-13 luni.

Incisivii laterali, care sunt pe fiecare parte a incisivilor centrali, erup in ambele arcade intre 8-16 luni. Dintii de jos tind sa erupa inaintea celor de sus. Primul set de molari superiori si inferiori erup intre 13-19 luni, caninii 16-23 luni, iar al doilea set de molari 25-33 luni.
Incepand cu varsta de 6-7 ani, dintii temporari incep sa cada si sa isi faca aparitia cei definitivi.

 

r6

r7

B. Dintii definitivi

Ca si in cazul dintilor temporari, aparitia dintilor definitivi (permanenti) difera de la copil la copil. In general, ordinea de eruptie si coordonatele de timp pentru fiecare tip de dinte este urmatoarea:
– primii molari:6-7 ani;
– incisivii centrali: 6-8 ani;
– incisivii laterali: 7-8 ani;
– caninii: 9-13 ani;
– premolarii : 9-13 ani;
– molarii :11-13 ani;
– molarii de minte: 17-21 ani;

 

Preturi pedodontie

DENUMIRE SERVICIU
PRET
Sigilare dinte temporar 50 LEI
Sigilare dinte definitiv 75 LEI
Extractie dinte temporar 50 LEI
Pansament calmant 50 LEI
Obturatie (plomba) fizionomica dinte temporar 75-100 LEI
Consultatie simpla Gratuit
Consultatie + interpretare radiografie+ modele studiu+plan tratament 80 LEI
Consultatie medic specialist 100 LEI