Obturatie de canal

In interiorul radacinii dintelui se afla un canal ce contine pulpa dentara, un tesut moale, alcatuit la randul lui din vase de sange si nervi. Pulpa dentara se poate inflama sau infecta din cauza cariilor dentare profunde, a fisurilor si traumatismelor suferite de dinte. In cazul in care acest lucru se intampla, pentru a salva dintele de la extractie, este nevoie de tratament endodontic/de canal.

100%

Satisfactie

100%

Calitate

0%

Risc

100%

Garantie

Cand am nevoie de un tratament endodontic?

De multe ori pacientul nu simte nicio durere in stadiul incipient al infectiei, deci nu este obligatoriu ca durerea sa fie factorul declansator ce grabeste vizita la medicul dentist. In unele cazuri dintele se intuneca la culoare, ceea ce inseamna ca nervul dintelui s-a necrozat (a murit) si necesita tratament de canal in regim de urgenta (si in acest caz este posibil ca pacientul sa nu simta niciun fel de durere).

In cazul in care pulpa dentara se infecteaza si nu este tratata la timp, infectia se poate raspandi prin intermediul canalelor catre radacina dintelui, fapt ce poate duce la un abces si la interventii mult mai complexe. Durerea surda sau severa, durerea la presiune, sunt principalele simptome ca la nivelul radacinii dintelui s-a instalat infectia.
In cazul in care tratamentul de canal nu se efectueaza, infectia se va raspandi, iar dintele va fi extras.
Voi simti durere in timpul tratamentului endodontic?

Nu. Inainte de a se efectua orice interventie ce atrage dupa sine durere, medicul dentist face anestezie locala, astfel incat pacientul sa nu simta niciun fel de durere. Dupa ce tratamentul este efectuat, in unele cazuri, s-ar putea ca pacientul sa simta o usoara durere la presiune timp de cateva zile, pana cand substantele actioneaza impotriva infectiei.

r6

r7

Ce presupune mai exact tratamentul?

Tratamentul nu se poate efectua fara ca pacientul sa aiba o radiografie a dintelui cu problema.
Scopul tratamentului este acela de a elimina toata infectia din canalul radicular. Radacina este curatata si umpluta cu o pasta de canal (compusa din antibiotic, iodoform, endometazona, oxid de zinc, eugenol) pentru a trata si a indeparta infectia.

Tratamentul de canal este o procedura ce implica de cele mai multe ori doua sau mai multe vizite la medicul dentist, in fuctie de gravitatea problemei (daca pulpa este inflamata sau infectata).

La prima intalnire, nervul este extras, infectia este eliminata si orice abces poate fi drenat. Canalele sunt apoi curatate si pregatite pentru a fi umplute. Medicul dentist/endodont pune o pasta temporara, iar dintele este lasat sa se stabilizeze si sa reactioneze.

La a doua intalnire, pacientul vine cu o noua radiografie pentru a se vedea daca infectia a fost eliminata complet, iar daca totul este ok, dintele este umplut cu pasta de canal permanenta.
Cum va arata dintele dupa tratament?

Dupa ce a fost efectuat tratamentul endodontic, in timp, dintele se va intuneca, diferenta dintre dintele sanatos si cel asupra caruia s-a lucrat fiind vizibila si de catre un necunoscator. In plus, un dinte care nu mai are nerv si pe canalele caruia s-a lucrat, nu mai are aceeasi rezistenta ca un dinte sanatos. Tocmai din acest motiv, pentru a preveni fracturarea lui, se recomanda de catre medic imbracarea dintelui cu o lucrarea protetica (coroana dentara) care sa ii ofere aspectul natural al celorlalti dinti si care il va conserva timp indelungat.

 

Preturi endodontie

DENUMIRE SERVICIU
PRET
Extirpare vitala 170-200 LEI
Condensare laterala monoradiculara 300 LEI
Condensare laterala pluriradiculara 350 LEI
Obturatie canal simpla monoradiculara 200 LEI
Obturatie canal simpla pluriradiculara 300 LEI
Reconstructie pivot fibra de sticla 200-250 LEI
Consultatie simpla 100 LEI
Consultatie + interpretare radiografie+ modele studiu+plan tratament 100 LEI
Consultatie medic specialist 100 LEI