Igienizare - Detartraj - Periaj - Air flow - Fluorizare

Aceasta procedura cuprinde mai multe etape/manopere: detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional, air-flowul si fluorizarea.

100%

Satisfactie

100%

Calitate

0%

Risc

100%

Garantie

Detartrajul cu ultrasunete este o tehnica disponibila pentru indepartarea rapida si eficienta a tartrului dentar.

Ce presupune detartrajul cu ultrasunete?

Acest procedeu functioneaza prin distribuirea de vibratii ultrasonice ce desprind calculul dentar de pe dinti. Varful instrumentului vibreaza impotriva dintelui, producand unde ce sparg si desprind calculul (tartrul) de pe suprafata dintelui. Din varful instrumentului curge in permanenta apa, ce are rolul de a indeparta resturile si de a preveni supraincalzirea dintelui.

Pe intreaga durata a procedurii este foarte putin probabil sa simtiti vibratii sau sa auziti undele sonore, insa veti observa cu siguranta ca dintii se simt altfel pe masura ce tartrul este eliminat.

Detartrajul ultrasonic curata deasemenea si zonele subgingivale, zone ce sunt foarte greu de explorat. Vibratiile sunt destul de blande, astfel incat gingiile nu sunt ranite, iar pacientul nu simte nicio durere.

Caror persoane le este recomandat detartrajul cu ultrasunete?

Curatarea cu ultrasunete este recomandata tuturor persoanelor, indiferent de varsta, cel putin o data la 3-6 luni. Nu exista persoana care sa nu aiba tartru, fie ca este cauzat de saliva acida, de periajul defectuos, de consumul excesiv de bauturi colorate (ceaiuri, cafele, bauturi carbogazoase) sau tutun.

De ce trebuie sa fac detartraj? Care sunt avantajele?

Boala gingiilor (gingivita) este cauzata de acumularea de tartru sub linia gingiei, atacand gingiile si structura osoasa, actiuni ce duc in timp la pierderea dintilor. Astfel, prin supunerea  la detartrare cu ultrasunete, depozitele de tartru subgingival sunt eliminate, reducand astfel sangerarea si umflarea tesutului gingival. Aceasta procedura reprezinta primul pas in prevenirea, controlul si tratarea bolilor gingivale si parodontale.

r6

r7

Periajul profesional

Dupa ce tartrul este indepartat, suprafata dintilor este abrazata, fapt ce creeaza pacientului un real disconfort. Periajul profesional urmeaza detartrajul si presupune indepartarea resturilor de placa bacteriana, tartru si diferitele coloratii de pe suprafata dintilor. Periajul profesional este facut cu ajutorul piesei de mana, cu o periuta si o pasta speciale, ce curata si lustruiesc suprafata dintilor.
Periajul nu dureaza mai mult de o ora, nu presupune anestezie si nu doare deloc.

Air-flow

Air flow-ul este metoda fluxului de aer ce curata si lustruieste suprafetele foarte bine. Din aparatul special destinat acestei proceduri iese un jet de aer comprimat, apa si particule fine de bicarbonat de sodiu direct pe suprafata dintelui, pentru a lustrui si a indeparta micile impuritati ramase dupa detartraj si periaj. Acest procedeu este ideal de facut dupa cele doua operatiuni mentionate mai sus (detartraj, periaj), deoarece, spre deosebire de celelalte , patrunde inclusiv in zonele interproximale.

Fluorizarea

Fluorizarea reprezinta finalul operatiunii denumita si “igienizare”si presupune aplicarea fluorului pe suprafata dintilor, pentru a intari dintii, (deoarece acizii din bacteriile din tartru au slabit suprafetele) si pentru a reduce riscul cariilor dentare. Dupa tratamentul de fluorizare, nu este bine ca pacientul sa manance sau sa bea apa timp de 30 de minute.

De retinut!! Profilaxia se impune tuturor persoanelor, indiferent de varsta, cel putin o data la 3-6 luni!

 

Preturi profilaxie

DENUMIRE SERVICIU
PRET
Detartraj + periaj + airflow + fluorizare 250 LEI
Consultatie simpla Gratuit
Consultatie + interpretare radiografie+ modele studiu+plan tratament 80 LEI
Consultatie medic specialist 100 LEI