Sinus lift

Pentru a putea beneficia de ultimele inovatii din domeniul stomatologiei, nu este suficient sa avem doar dinti si gingii sanatoase. Mult mai important este faptul ca tesuturile osoase si cele moi sa aiba consistenta si volum. In cazul in care acest lucru nu este posibil (nu exista consistenta osoasa), iar resorbtia osoasa este destul de mare, se pune problema unei interventii chirurgicale de sinus-lift (pentru maxilarul superior).

100%

Satisfactie

100%

Calitate

0%

Risc

100%

Garantie

Ce sunt sinusurile?

Sinusurile sunt cavitati deschise, umplute cu aer, amplasate in patru zone diferite ale fetei (sinusuri: maxilare, frontale, etmoidale, sfenoidale).

Sinusurile maxilare sunt situate in partea de maxilar a oaselor faciale, la nivelul premolarilor si molarilor superiori.
Sinusurile maxilare sunt prezente inca de la nastere, crescand in dimensiuni odata cu cresterea faciala, ajungand astfel sa fie cele mai mari dintre cele patru perechi de sinusuri.

r6

r7

De ce sinus lift?

Partea din spate a maxilarului a fost dintotdeauna unul dintre locurile cel mai dificil de explorat din cauza cantitatii de os insuficiente si imediata apropiere a sinusurilor.
Astfel, interventia de sinus lift este necesara atunci cand vrem sa inseram implanturi la nivelul premolarilor si molarilor superiori, iar sinusul este prea aproape de nivelul maxilarului si nu exista suficient os.

 

Ce presupune aceasta interventie?

Ca orice alta interventie chirurgicala stomatologica, intregul procedeu va avea loc sub anestezie locala, astfel incat pacientul sa nu resimta niciun fel de durere sau disconfort.

Sinus lift intern/”inchis”, interventie ce are loc in cazurile in care sinusul nu este foarte coborat. Medicul ridica membrana sinusala pana la nivelul in care sa ii permita inserarea implantului.

Dupa ce membrana este ridicata, in cavitatea nou formata se aditioneaza os si sunt inserate implanturile.

Sinus lift extern/”deschis” se face atunci cand sinusul este foarte mare, iar osul de la nivelul acestuia este foarte putin. Aceasta interventie presupune crearea unei “ferestre”in os, prin intermediul careia medicul impinge membrana sinusala.

Dupa ce membrana este impinsa, se aditioneaza os, si in mod obligatoriu membrana resorbabila. In acest caz, fie se fac implanturile in aceesi sedinta, fie se poate astepta 3-6 luni de la aditionarea osului.

 

Ce se intampla dupa interventie?

Dupa interventia de sinus-lift, pacientul trebuie sa respecte intocmai medicamentatia (antibiotic si antiinflamator) si indicatiile postoperatorii recomandate de medic, neexistand astfel niciun fel de durere.

 

Vezi indicatii post operatorii

 

Preturi implantologie

DENUMIRE SERVICIU
PRET
Pret implant dentar Alpha Bio 550 EUR
Pret implant dentar Implantium 650 EUR
Capa de vindecare 50 EUR
Bont protetic 100-150 EUR
Sinus lift intern 450 EUR
Sinus lift extern 550 EUR
Membrana resorbabila colagen 150 EUR
Aditie os / 1 gram 150 EUR
Regularizare creasta alveolara 150 EUR
Consultatie simpla Gratuit
Consultatie + interpretare radiografie+ modele studiu+plan tratament 80 LEI
Consultatie medic specialist 100 LEI