Sigilare dentara

Sigilarea reprezinta tratamentul dentar ce consta in aplicarea unui material in santurile dentare de pe suprafetele de mestecat (ocluzale) ale dintilor, in scopul de a preveni cariile sau alte forme de leziuni. Cele mai intalnite carii la copii si adolescenti apar pe aceste suprafete, deoarece alimentele adera, raman in aceste santuri, fermenteaza si provoaca cariile.

100%

Satisfactie

100%

Calitate

0%

Risc

100%

Garantie

La ce varsta trebuie sigilati dintii, si mai ales, ce dinti trebuie sigilati?

Orice dinte care are caracteristici anatomice (santuri adanci), care ar putea prezenta risc pentru dezvoltarea cariilor dentare ar trebui sa fie sigilat.

In general, sigilarea se face dupa varsta de 6 ani, cand erup complet primii molari. Se recomanda ca atat molarii, cat si premolarii sa fie sigilati imediat ce apar, deoarece riscul de a face carii este foarte mare la ei.

r6

r7

Cat timp dureaza aceasta sigilare?

Sigilarea dentara variaza intre 3 si 5 ani, pana cand intregul maxilar incepe sa se mareasca, insa depinde si de felul in care sunt exploatati dintii (daca se consuma sau nu alimente foarte tari: de exemplu, daca se sparg bomboane sau nu)

 

Ce presupune procedeul de sigilare?

Nu este deloc dureros, se usuca suparafata dintilor, se demineralizeaza, se spala, se sigileaza locul sa nu intre saliva, se adauga materialul special (flow) in santuri si se intareste cu lampa foto. Toata operatiunea presupune maxim 30 minute, iar daca copilul coopereaza cu medicul pedodont, poate dura si mai putin.

 

Preturi pedodontie

DENUMIRE SERVICIU
PRET
Sigilare dinte temporar 50 LEI
Sigilare dinte definitiv 75 LEI
Extractie dinte temporar 50 LEI
Pansament calmant 50 LEI
Obturatie (plomba) fizionomica dinte temporar 75-100 LEI
Consultatie simpla Gratuit
Consultatie + interpretare radiografie+ modele studiu+plan tratament 80 LEI
Consultatie medic specialist 100 LEI