Extractii molar de minte

Molarii de minte sunt ultimii dinti ce erup, fapt ce se intampla la 17-21 ani.

100%

Satisfactie

100%

Calitate

0%

Risc

100%

Garantie

Ce sunt molarii de minte “inclusi”?

Molarii de minte inclusi sunt acei molari care nu au reusit sa iasa si sa isi ocupe pozitia pe arcada. Acestia nu ies fie ca nu exista spatiu suficient pe arcada pentru inca un dinte, fie pentru ca in calea lui de eruptie exista un alt dinte, fie pentru ca inclinarea lui este necorespunzatoare cu linia dintilor de pe arcada.

r6

r7

De ce trebuie extrasi molarii de minte?

– nu ajuta cu nimic in procesul masticator;
– nu ajungem niciodata sa ne periem corespunzator sau sa folosim ata dentara;
– provoaca dureri cumplite, iradiante;
– exista riscul aparitiei cariilor intre molarul de minte si dintele din fata din cauza inghesuirii;
– potential de aglomerare sau malocluzie fata de restul dintilor si obligarea pacientului de a purta pe viitor aparat dentar;
– de cele mai multe ori, cariile la nivelul molarului de minte nu se trateaza din cauza faptului ca nu se poate ajunge la ele, iar radacinile lor prezinta anomalii;

 

Cand este bine sa fie extrasi molarii de minte?

Molarii de minte sunt mai usor de extras atunci cand pacientul este mai tanar, deoarece radacinile lor nu sunt complet formate, osul de jur imprejur este mai moale si exista mai putine sanse de a deteriora nervii din jur sau alte structuri.
Nu trebuie, in niciun caz, sa asteptam ca molarii de minte sa inceapa sa provoace dureri. Trebuie extrasi pana la acest moment, pentru ca recuperarea sa fie mult mai usoara si rapida.

 

Ce presupune interventia de extragere a unui molar de mine?

In primul rand, radiografie. Radacinile molarilor de minte prezinta numeroase anomalii, iar pentru acest lucru este neaparat nevoie ca medicul sa vada modul in care abordeaza problema.
Extractia unui molar de minte poate dura de la 5 minute la 3 ore, timpul intraoperator depinzand de pozitia acestuia pe arcada (daca este inclus, partial erupt, asezat pe orizontala etc).

Ca orice alta interventie chirurgicala, extractia molarului de minte are loc sub anestezie locala. Extractia unui molar de minte este mult mai complicata decat extractia unui molar obisnuit din cauza pozitionarii in os si pe arcada, lucru ce atrage dupa sine manopere ca : frezarea osului de jur imprejurul dintelui, taierea molarului pe jumatate, incizarea gingiei etc.

 

Ce se va intampla dupa extragerea molarului de minte?

Daca se respecta indicatiile postoperatorii, ce urmeaza dupa extractia molarului de minte este la fel ca dupa o extractie normala, nu va exista nicio durere si va veti putea continua activitatile in mod normal.

 

Vezi indicatii post operatorii

 

Preturi chirurgie dentara

DENUMIRE SERVICIU
PRET
Rezectie apicala monoradiculara 700 LEI
Rezectie apicala pluriradiculara 900 LEI
Decapusonare 150-250 LEI
Extractie simpla 150-350 LEI
Extractie molar minte / grad de dificultate 400-800 LEI
Premolarizare 350-400 LEI
Amputatie vitala 350 LEI
Anestezie (asistata de medic specialist) 2500 LEI
Incizare abces 150 LEI
Consultatie + interpretare radiografie+ modele studiu+plan tratament 100 LEI
Consultatie medic specialist 100 LEI
Consultatie simpla 100 LEI