Etapele acomodarii cu proteza dentara mobila

proteze mobile

Prima zi:

Deoarece protezele sunt noi, ele se pot simti mari in gura, buzele se vor simti ca impinse inainte si este posibil sa aveti o reactie de disconfort. Dar nu va faceti griji, aceste senzatii sunt normale si vor disparea in timp.

Cand vine vremea mesei, luati-o usor. Incepeti prin consumul de alimente moi, aum ar fi pestele, ouale, carne si legume fierte moi. Luati inghitituri mici si evitati sa muscati cu dintii din fata

Zilele 2-14:

In acest moment, gura inca se obisnuieste cu noile proteze astfel incat nivelul crescut de saliva sau unele pete sunt normale. Incercati sa inghititi mai des. Daca va dor gingiile maimult de cateva zile, consultati medicul dentist si nu uitati, este recomandat ca protezele sa fie inlaturate cel putin 8 ore, de obicei in timpul noptii. Astfel, gingiile vor avea timp sa se odihneasca.

Zilele 15-90:

In etapa a treia, ar trebui sa observati ca purtarea protezelor deja nu mai este o corvoada. Ar trebui de asemenea sa observati ca nivelul de saliva a scazut si ca mancati si vorbiti cu mai multa usurinta. In acest moment ar trebui sa incepeti sa incercati mancatul produselor mai tari. Pentru acest lucru, ar trebui sa luati in considerare folosirea unei paste adezive speciala pentru proteze ce va imbunatati forta muscaturii.

Intre 3 luni si 1 an:

Undeva intre 3 luni si 1 an de cand ati obtinut o proteza dentara, ar trebui sa fiti deja foarte bine acomodati cu ea. Cheia pentru adaptarea la noul zambet este relaxarea, atitudinea pozitiva si timpul de adaptare.

Peste 1 an si mai tarziu:

Vizitati medicul dentist cel putin odata pe an pentru a va asigura ca protezele vor continua sa fie confortabile in gura. Medicul dentist va face ajustarile necesare la aceste vizite.

In plus, chiar daca nu mai aveti niciun dinte natural in gura, medicul va verifica starea de sanatate a gurii. Starea de sanatate bucala implica mai mult decat dintii, astfel incat preventia este cea mai buna solutie.

Cu o ingrijire adecvata, protezele dvs pot dura pana la 10 ani, asta neinsemnand ca veti putea astepta cativa ani pana la vizita cabinetului stomatologic. Vizitele anuale vor permite sa tineti evidenta starii dvs de sanatate orala iar medicul dentist va anunta momentul cand protezele vor trebui schimbate.