O punte dentara pe implant este similara cu o punte dentara normala, insa este sustinuta de implant dentar si nu de dintii naturali. In cele mai multe cazuri, atunci cand este utlizata o punte pe implant, surubul va fi plasat in osul maxilarului pentru fiecare dinte lipsa. Apoi coroanele vor fi conectate intre ele astfel incat sa formeze o singura bucata.
Puntea dentara pe implant este folosita atunci cand lipsesc mai mult de un dinte. De asemenea, poate fi utlizata atunci cand medicul dentist este preocupat de faptul ca s-ar putea pune presiune prea multa pe implanturile individuale care nu sunt legate intre ele. De exempu, inclestarea su scrasnirea dintilor va pune o presiune foarte mare asupra implanturilor individuale. Acest lucru creste sansele ca implantul sa se desprinda de os si sa cada. O punte sprijinita pe implant reduce presiunea asupra implanturilor individuale, aceasta raspandindu-se pe intreaga punte.
Daca implanturile vor fi plasate langa dintii naturali, acestia din urma si gingiile trebuie sa fie in stare foarte buna de sanatate. Daca nu aveti suficient os pentru a plasa si sprijini implantul dentar, acestea pot fi imbunatatite prin augumentarea osoasa.
In unele cazuri, dentistul s-ar putea sa nu vrea sa amplaseze un implant intr-un anume loc in gura. S-ar putea ca spatiul sa nu fie suficient sau locul ar putea fi mult prea aproape de un nerv sau de sinusuri. In acest caz, medicul stomatolog poate evita zona prin amplasarea implanturilor pe ambele laturi ale spatiului. O punte dentara sprijinita pe implant va fi amplasata deasupra.
O punte dentara sprijinita pe implant poate fi de asemenea facuta precum o punte dentara traditionala, cu o coroana suspendata intre alte doua coroane sprijinite pe implant.