Igiena orala pe timpul noptii

igiena orala

Exista trei pasi importanti pe care trebuie sa ii urmam pentru a asigura o igiena corespunzatoare pe timpul noptii: periajul, ata dentara si clatirea cu apa de gura. Ordinea nu este importanta atata timp cat resturile alimentare si placa bacteriana sunt indepartate. Totusi, majoritatea oamenilor prefera ca intai sa faca periajul apoi sa foloseasca ata dentara si la final sa se clateasca cu apa de gura.

Periajul dintilor ajuta la prevenirea placii bacteriene si a cariilor dentare. Cu ajutorul unei periute de dinti cu peri moi si a unei paste de dinti cu fluor, se va incepe periajul dintilor formand un unghi de 45 de grade. Metoda corecta, presupune intai periajul suprafetei exterioare a dintilor, apoi cea interioara si suprafetele de mestecat. Miscarile trebuie sa fie executate de sus in jos

Faptul ca trebuie sa va spalati pe dinti imediat dupa cina, inainte de culcare sau in ambele momente, depinde si de sensibilitatea dvs la boli dentare. Riscul de boli dentare variaza de la o persoana la alta. Oamenii care nu sunt predispusi la boli dentare, pot astepta pana la ora de culare pentru a executa periajul dintilor, in schimb ce restul, trebuie sa efectueze periaj atat dupa masa cat si inainte de culcare.

Curatarea dintilor cu ata dentara va permite sa eliminati placa dentara ce nu se elimina cu ajutorul periutei de dinti. Folosirea atei dentare cel putin odata pe zi ajuta la prevenirea bolilor parodontale. Se va folosi un fir de ata de cam 20 cm si se va infasura aproape toata pe degetele mijlocii. Ata ramasa se tine intre degetele mari si aratatoare, dupa care, cu ata curbata in forma de C curatati spatiul dintre dinti cu miscari de du-te-vino.

Clatirea cu apa de gura va ajuta la mentinerea respiratiei, prevenirea cariilor si a placii bacteriene si va tine departe de gingivita. Pentru a folosi corect apa de gura, respectati intotdeauna indicatiile de pe ambalaj intrucat fiecare apa are o concentratie diferita de fluor.