Aparatele dentare si copiii

aparat dentar

O alimentatie nepotrivita, suptul degetului sau mostenirea genetica sunt cauze ale pozitiei defectuase a dintilor la copii. Pentru indreptarea dintilor, se recomanda folosirea unui aparat dentar pentru copii.

Cel mai bun moment pentru un control la ortodont este in jurul varstei de 7 ani, atunci cand incisivii si primii molari definitivi si-au facut aparitia. Asteptarea aparitiei tuturor dintilor intru purtarea unui aparat dentar pentru copii nu este recomandata intrucat poate atrage dupa sine alte probleme mai grave.

Aparatele dentare pentru copii corecteaza problemele pe care dintii prost amplasati le aduc. Probleme de masticatie, de vorbire si de estetica se vor reduce.

Aparatele dentare pentru copii sunt de doua tipuri: fixe si mobile. Totusi, cel mai adesea intalnit este cel mobil. Ele sunt formate din bracketi care pot fi metalici sau ceramici, se pot monta pe exteriorul sau interiorul danturii. Copiii vor fi motivati sa poarte aparatul dentar datorita bazei aparatului ce poate fi realizata dintr-un plastic colorat.

Atunci cand aparatul dentar pentru copii este purtat din copilarie, anumite probleme ce tind sa apara mai tarziu vor fi evitate. Consultul frecvent al unui pedodont nu este de asemenea de neglijat. Copiii trebuie sa stie cat de importanta este sanatatea orala si care sunt modurile in care o pot proteja. Pedodontia este ramura stomatologiei care se ocupa de copii, dentistul ar trebui sa devina unul dintre prietenii copilului.