Totul despre implant dentar

implant dentar

Ce este un implant dentar ?

Un implant dentar este un stalp metalic, chirurgical plasat in osul maxilar sub gingie. Odata ajuns in acest loc, el permite dentistului sa monteze dintii falsi pe el.

Cum functioneaza implantul dentar ?

Deoarece implantul dentar este introdus in osul maxilar, acesta ofera un sprijin stabil pentru dintii artificiali. Protezele dentare si puntile dentare montate pe implant nu vor aluneca sau deplasa in cavitatea bucala, acesta fiind un mare beneficiu pentru masticatie si dictie. Aceasta securizare, ajuta protezele dentare, puntile dentare dar si coroanele individuale plasate pe implant, ca dintii sa se simta mai natural.

Pentru unii oameni, puntile si protezele nu sunt confortabile. In plus, puntile trebuie atasate dintilor laterali de zona edentata. Un alt avantaj al implanturilor este ca nu avem nevoie de utilizarea dintilor adiacenti pentru a inlocui dintele lipsa.

Pentru a beneficia de implant dentar, aveti nevoie de gingii santatoase si oase adecvate ce pot fi baza pentru implant. De asemenea, trebuie sa fiti siguri ca veti pastra aceste gingii si oase sanatoase. Igiena orala meticuloasa si vizitele regulate la cabinetul stomatologic sunt critice pentru succesul pe termen lung al implantului dentar.

Implantul dentar costa mai mult decat alte metode de inlocuire a dintilor insa este o investitie pe termen lung ce va asigura o viata mai usoara din punct de vedere al sanatatii orale.