Respiratia urat mirositoare

helena

Respiratia urat mirositoare este o problema comuna pentru orice varsta. Aceasta afecteaza majoritatea oamenilor la un moment dat si se estimeaza cum ca 1 din 4 persoane are respiratia urat mirositoare in mod regulat. Termenul medical se cheama helena sau halitoza.

Care sunt cauzele respiratiei urat mirositoare?

Respiratia urat mirositoare poate avea o serie de cauze posibile dar este de obicei rezultatul igienei orale deficitare. In cazul in care bacteriile se acumuleaza in gura unei persoane aceasta provoaca respiratia sa miroasa.

Bacteriile se descompun si elibereaza gaze cu miros neplacut. Orice aliment prins intre dinti va fi defalcat in functie de bacterii cauzand respiratia urat mirositoare.

Respiratia urat mirositoare persistenta poate fi uneori, un semn de boala a gingiilor. Consumul de alimente puternic aromate, cum ar fi ceapa si usturoiul, cauzeaza de asemenea helena, precum si fumatul sau consumul de alcool.

Respiratia urat mirositoare, poate aparea ocazional, dupa o infectie sau o boala sau ca urmare a tratamentului cu un anume tip de medicamente.

Tratarea si prevenirea respiratiei urat mirositoare

Imbunatairea igienei orale este suficienta de obicei pentru a vindeca respiratia urat mirositoare. Medicul dentist va poate consilia cu privire la modul dvs de mentinere a sanatatii orale. El va recomanda:

– periajul regulat
– ata dentara
– curatarea limbii

Daca respiratia urat mirositoare persista si daca respectati igiena orala, adresati-va unui medic, problema ar putea fi una medicala.