Fatetele dentare Veneers – reconstructia unui zambet sanatos

veneers

Fatetele Veneers sunt fatete laminate din portelan. Ele imbraca dintele cu rolul de a reface estetica dentara: dinti care sunt ciobiti sau sparti, dinti care au spatii intre ei ( pentru a inchide spatiul), dinti care sunt inegali ( ca lungime sau grosime) sau cu forme neregulate, dinti care sunt decolorati, fie din cauza tratamentelor de canal, petelor de tetraciclina sau a altor cauze.

Dintele ce urmeaza sa fie imbracat, va fi mai inainte de toate slefuit, dupa care se va realiza o amprentare urmand ca laboratorul de tehnica dentara sa toarne modelul din ghips pe care un tehnician va realiza fateta. Pe dintele slefuit in prealabil, urmeaza sa fie lipita fateta Veneers.

Imediat dupa ce fatetele au fost aplicate fatetele Veneers, unii pacienti vor simti un oarecare discomfort la factorii termici sau la presiune. Aceasta neplacere va disparea in circa 2 saptamani.

Dupa 7 zile de la aplicarea fatetelor Veneers, pacientul se va reintoarce la cabinet pentru lustruirea lor si pentru un scurt consult.

In functie de stilul de viata al fiecaruia, fatetele Veneers pt rezista intre 5 si 10 ani. Pentru intretinerea lor, este bine ca pacientul sa respecte un program de igiena orala si vizite regulate la medicul dentist. De asemenea, trebuie avut foarte mare grija la modul in care se consuma anumite alimente. Cele tari, for fi taiate in bucatele si nu se va musca din niciun aliment dur.

Cu ajutorul fatetelor de protelan, pacientii vor beneficia de o estetica dentara impecabila.