Ce este fluorul, cum ne ajuta si unde il gasim ?

fluor

Fluorul este o substanta minerala care se regaseste in organismul uman. Rolul sau este foarte important atunci cand vine vorba de cariile dentare, intrucat el este cel ce ofera protectie dintelui si mentine structura oaselor.

Exista diferite tipuri de produse destinate igienei dentare care contin fluor, produse pe care doctorii le recomanda a fi folosite cu incredere.

Pasta de dinti – contine fluor, se gaseste sub o multitudine de forme in comert, cu diferite gusturi, in functie de ce preferinte avem. Exista si paste de dinti destinate in mod special pentru igiena dentara a copiilor, cu gusturi placute, fructate.

Apa de gura – este o alta metoda eficienta, fluorul regasindu-se in ea sub diferite concentratii. Apa de gura se poate folosi  in igienizarea zilnica sau  in igienizarea saptamanala.

In cadrul cabinetelor medicale, se practica serviciile de profilaxie. Intr-un astfel de tratament se regaseste si fluorizarea ce reprezinta finalul operatiunii denumita si “igienizare” si presupune aplicarea fluorului pe suprafata dintilor, pentru a intari dintii, (deoarece acizii din bacteriile din tartru au slabit suprafetele) si pentru a reduce riscul cariilor dentare. Dupa tratamentul de profilaxie, nu este bine ca pacientul sa manance sau sa bea apa timp de 30 de minute.