Cand avem nevoie de un implant dentar

proteza pe implant dentar

Un implant dentar este o radacina falsa, plasata in interiorul maxilarului. Aceasta are rolul de a inlocui dintele lipsa si de a sprijini un viitor dinte fals. Implanturile sunt optiuni pentru persoanele care nu mai au radacina, in urma unei boli parodontale sau a unei alte probleme ce a dus la extractia dintelui.

Aceasta procedura va fi un efort de echipa intre dvs, medicul dentist si tehnicianul dentar. Medicii stomatologi se vor consulta cu dvs pentru a datermina unde si cum implantul va trebui amplasat. In functie de starea dvs si de tipul de implant ales, medicul stomatolog va crea un plan adaptat nevoilor dvs.

Cand se foloseste un implant dentar:

– inlocuirea unui singur dinte: daca lipseste numai un dinte, un implant si o coroana dentara sunt suficiente pentru a-l inlocui
– inlocuirea mai multor dinti: daca lipsesc mai multi dinti, se pot atasa punti dentare sprijinite pe implant
– inlocuirea tuturor dintilor: daca va lipsesc toti dintii, o punte dentara sprijinita pe implant sau o proteza dentara fixa pot fi solutia

La ce sa ma astept dupa ce am beneficiat de un implant dentar

Dupa cum stiti, dintii dvs necesita ingrijire constanta, igiena orala si vizite regulate la cabinetul medicului dentist. Implanturile vor tine locul dintilor dvs naturali si vor necesita aceeasi ingrijire. In scopul de a mentine un implant dentar curat, periajul si folosirea atei dentare sunt esentiale.

Dupa tratament, medicul dvs dentist va tine legatura cu dvs pentru a va comunica cel mai bun plan de ingrijire dentara. Vizitele regulate vor fi programate pentru a monitoriza implantul dentar si pentru a se asigura ca dintii si gingiile sunt in stare buna de sanatate.