Avantaje si dezavantaje proteze dentare

proteze

Beneficiile protezelor dentare sunt numeroase. Pentru cei care si-au pierdut dintii naturali, protezele dentare vor ajuta la masticatie. De asemenea, persoanele care nu mai au dinti, au afectata dictia. Cu ajutorul protezelor dentare, isi vor imbunatati si acest aspect. Pentru ca protezele dentare reprezinta si o alegere estetica, acestea permit pacientului sa isi recapete stima de sine, ce se pierde de obicei odata cu dintii.

Protezele dentare ajuta de asemenea la reducerea cheltuielior ce tin de sanatatea orala dar si la alte probleme ce pot aparea in acest sens.

Ca si dezavantaje in cazul protezelor dentare, putem spune ca acestea pot provoca uneori dureri la nivelul gingiilor si al gurii, motiv pentru care ar putea necesita o ajustare astfel incat sa se potriveasca mai bine in gura. De asemenea, multi purtatori de proteze dentare
vor reclama cresterea nivelului de saliva. Aceasta este cauzata de de un corp strain in gura, corp ce este perceput de creier ca si aliment. De aici, productia crescuta de saliva.

Uneori, oamenii intampina probleme in a pastra proteza dentara in gura, pe loc. Din nou, accesorii si ajustri suplimentare ar putea fi de folos pentru a rezolva aceasta problema.

Gandul protezelor dentare provoaca de multe ori stari de nervozitate. Dupa ce va informati asupra a ceea ce inseamna de fapt protezele dentare, gandurile negative nu isi vor mai avea rostul. Protezele dentare, ca si orice alt mecanism de restaurare, au atat avantaje cat si dezavantaje, insa in cele din urma, reprezinta un mod sigur si sanatos pentru a inlocui dintii pierduti sau  care sunt in stare proasta, fara a apela la chirurgie sau la dureri prelungite